SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN MUHASEBE EĞİTİMİNE BAKIŞ AÇILARINI BELİRLEMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: ANKARA ÜNİVERSİTESİ VE GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ - A RESEARCH ON DETERMINING THE PERSPECTIVES OF HEALTHCARE MANAGEMENT DEPARTMENT UNDERGRADUATE STUDENTS ON ACCOUNTING EDUCATION: CASE OF ANKARA UNIVERSITY AND GAZI UNIVERSITY - Seyhan Çil Koçyiğit; Nazmiye Ekinci; Elif Erbay (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmanın amacı;Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü lisansöğrencilerinin muhasebe eğitimine bakış açılarının ortaya konulması ve bu bakışaçılarının bazı değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığının tespitedilmesidir. Bu amaçla, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi SağlıkYönetimi Bölümü lisans öğrencilerine anket uygulaması yapılmıştır. Araştırmasonucunda; katılımcıların muhasebe eğitiminin gerekliliğinin ve önemininfarkında oldukları görülmüştür. Ayrıca öğrencilerin okulda aldıkları muhasebeeğitiminin staj döneminde ve mezun olduktan sonraki meslek kariyerlerininbaşlangıçları için yeterli olduğunu düşündükleri; iş hayatlarında yeterli olupolmayacağı konusunda ise kararsız kaldıkları sonucuna varılmıştır. Araştırmahipotezlerinin test edilmesi sonucunda da, öğrencilerin muhasebe eğitiminebakış açıları ile sadece cinsiyet değişkeni arasında anlamlı bir farklılıkbulunmuş, diğer değişkenler arasında anlamlı bir farklılık bulunamamıştır.