نقش میانجی تعهد سازمانی کارکنان در رابطه بین دیگر جهت‌مندی با تعارض شغلی - نرگس فیض‌آبادی; رقیه شاهانی شلمانی; سعید محمودی نیا (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad.)
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی تعارض شغلی و بیگانگی شغلی بر اساس دیگرجهت‌مندی با میانجیگری تعهد سازمانی در کارکنان صورت گرفت.روش کار: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش آن توصیفی- همبستگی (مدل‌یابی معادلات ساختاری) بود. جامعه‌ی آماری پژوهش کارکنان کارخانجات اداره کل نیروی کشش استان تهران بودند که تعداد آنان  1200 نفر است.  نمونه تعداد 228 نفر از کارکنان بودند که به پرسشنامه‌های تعارض شغلی، بیگانگی شغلی، دیگرجهت‌مندی و تعهد سازمانی به صورت آنلاین پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS-21 و PLS و با استفاده از الگوسازی معادلات ساختاری انجام شد.نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که  دیگرجهت‌مندی بر تعارض شغلی و بیگانگی شغلی اثر مستقیم و غیرمستقیم منفی دارد. تعهد سازمانی نیز بر تعارض و بیگانگی شغلی اثر مستقیم و غیرمستقیم منفی دارد. علاوه بر آن، نتایج میانجیگری تعهد سازمانی در رابطه‌ با نقش پیش‌بین دیگرجهت‌مندی بر تعارض شغلی و بیگانگی شغلی را نیز تأیید کرد.نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل به مدیران و روسای سازمان‌ها تأکید می‌شود که تلاش کنند در راستای افزایش دیگرجهت‌مندی، اطاعت و پذیرش و تعهد سازمانی در سازمان‌های خود برنامه‌هایی را تدوین نمایند.