Хірургічна тактика лікування ускладнених форм хронічного панкреатиту з огляду на функціональний стан хворих - М. Yu. Nichitaylo; B. S. Zaporozhchenko; А. А. Gorbunob; P. Т. Мuravyov; D. А. Bondarets (Клінічна хірургія)
Вступ. Хронічний панкреатит (ХП) - поліетіологічне захворювання. Важливою проблемою абдомінальної хірургії є лікування ускладнених форм ХП.