بررسی نیازهای آموزشی دانشجویان کشاورزی در زمینه کارآفرینی (مطالعه موردی: دانشکده کشاورزی دانشگاه بو علی سینا و کردستان) - رضا موحدی; فرشته عواطفی اکمل; مینا ضمیری آراسته; سیده کوثر صالحی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
هدف از انجام این تحقیق بررسی نیازهای آموزشی دانشجویان کشاورزی در زمینه کارآفرینی می‌باشد. تحقیق کاربردی حاضر از نوع توصیفی است که به شیوه پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این مطالعه دانشجویان سال آخر کلیه رشته های کشاورزی در دانشگاه بو علی سینا و کردستان در سال 1395 بود. نمونه‌گیری به شیوه تمام شماری بود (n=157). در این پژوهش از روش متداول نیازسنجی یعنی مقایسه وضعیت موجود و مطلوب در سطح دانش و مهارت استفاده شده است. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه ساختار یافته بود که شامل چهار بخش اطلاعات فردی، نیازهای دانشی دانشجویان در زمینه کارآفرینی، نیازهای گرایشی و نیازهای مهارتی در زمینه کارآفرینی و راه‌اندازی کسب و کار بود که روایی محتوایی آن توسط تعدادی از متخصصین کشاورزی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شد که برای هر سه سطح مورد سنجش (دانش، نگرش، و مهارت) بالاتر از 8/0 بود. پس از جمع آوری داده‌ها و کدگذاری از نرم افزارSPSS18 برای تجزیه و تحلیل داده‌ها برگرفته شد. نتایج نشان داد بالا‌ترین اولویت‌ نیاز‌های دانشی دانشجویان کشاورزی مورد مطالعه مربوط به آشنایی با قوانین و مقررات راه اندازی کسب و کار جدید، شناخت منابع اطلاعاتی مختلف جهت تدوین یک طرح کسب و کار و آشنایی با مسایل عملی کارآفرینی بوده است. در بخش نیازهای نگرشی بالاترین اولویت ها نیاز به دانش کارآفرینی و شرکت در نشست‌های کارآفرینی با حضور کارآفرینان بود. در بخش نیازهای مهارتی بالاترین اولویت‌ها مربوط به توانایی جذب سرمایه و توانایی دسترسی به تسهیلات بانکی بود.