Logično sklepanje v naravnem jeziku za slovenščino - Tim Kmecl; Marko Robnik-Šikonja (Slovenščina 2.0: Empirične, aplikativne in interdisciplinarne raziskave)
Na področju strojnega razumevanja naravnega jezika so v zadnjih letih najuspešnejši veliki jezikovni modeli. Pomemben problem s tega področja je logično sklepanje v naravnem jeziku, za reševanje katerega morajo modeli vsebovati dokaj široko splošno znanje, strojno generiranje razlag sklepov pa nam omogoča dodaten vpogled v njihovo delovanje.