GÖKÇEADA SULAMASININ İZLEME VE DEĞERLENDİRİLMESİ - Mehmet Oğuz; Mevlüt Beyribey (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çalışma, Gökçeada sulamasunn izlenmesi ve su kullan ımı açı sından değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla tarla su uygulama rand ımanırun belirlenmesi, çiftçilerin sulama zaman ını belirleme yeteneklerinin tesbiti, sulama yönetiminin planlanmas ı ve değerlendirilmesi, sulama mevsimi öncesi yap ı lan sulama planlamasının değerlendirilmesi ve sulama oral= etkileyen faktörlerin belirlenmesi konulan incelenmiştir. Sulama yönetimi ile ilgili konularda CROPWAT yazı lımından yararlanılmıştır.