Bir ve İki Gün Yaşlı Larvalardan Yetiştirilen Ana Arıların A. m. anatollaca Bazı İç ve Dış Yapısal Özelliklerinin Karşılaştırılması - H. Vasfi Gençer; Çetin Fıratlı (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araşt ı rmada, 1 ve 2 gün ya şl ı larvalardan yetiştirilen ana ar ı lar ı n A. m. anatoliaca baz ı iç ve d ış yap ı sal özelliklerini karşı laşt ı rmak amaçlanm ışt ı r. Ayni günde aşilanm ış 1 ve 2 gün yaş l ı larvalardan yetiştirilen ana anlarda ç ı kış a'ğı rli ğı , 1 hafta depolama sonras ı ağı rl ı k, sperm kesesi çap ı , sperm kesesi hacmi, 3. ve 4. tergit geni şliği, ön kanat uzunluğu ve genişlilği, femur, tibia ve metatarsus uzunluğ u ve genişli ği ve arka bacak uzunluğu ile ana arı ları n ç ı kt ı klar ı yüksüklerin uzunluk ve hacimleri saptanm ışt ı r. Bir ve iki gün ya şl ı larvalardan yetiştirilen ana ar ı larda incelenen özelliklerden yüksük hacmi 1.238±0.0194 ml ve 1.151±0.0145 ml; P