АЛГОРИТМ ПАРЕТО-ОПТИМІЗАЦІЇ ТЕХНІЧНОГО АНАЛІЗУ РАДІОЕЛЕКТРОННИХ СИСТЕМ ЗРАЗКІВ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ ПРОТИВНИКА - V. Palii (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті розглянуто алгоритм Парето-оптимізації технічного аналізу радіоелектронних систем озброєння та військової техніки противника. Визначено ключові фактори, що впливають на процес оптимізації, включаючи обмеженість ресурсів, невизначеність вихідних даних та необхідність управління ризиками. Запропоновано алгоритм оптимізації, що забезпечує пріоритизацію досліджень, баланс між аналітичними та експериментальними методами, адаптивну корекцію параметрів та мінімізацію ризику некоректних висновків. Використання методів експертного оцінювання, аналізу ієрархій та нечіткої логіки дозволяє враховувати невизначеність та формалізувати критерії прийняття рішень. Використання Парето-оптимізації дозволяє визначити компромісні рішення, що забезпечують раціональний розподіл ресурсів і максимальну ефективність досліджень.