بررسی روند تغییرات نقطه ذوب و دمای تشکیل ژل آگار جلبک پرورشی گراسیلاریوپسیز پرسیکا در شرایط مختلف استخراج - محمدرضا انتصاریان; مسعود رضایی; علی معتمدزادگان (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
آگار، ترکیب بیوپلیمری ژله¬ای است که می¬توان از دیواره سلولی برخی جلبک¬های قرمز استخراج نمود. در این تحقیق تاثیر شرایط مختلف استخراج بر نقطه ذوب و دمای تشکیل ژل آگار استحصالی از جلبک پرورشی گراسیلاریوپسیز پرسیکا با استفاده از رویه سطح پاسخ (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای غلظت قلیا (2، 2/3، 5، 8/6، 8 درصد w/v)، دما (90، 96، 105، 114، 120 درجه سانتیگراد) و زمان استخراج (45، 85، 142، 200، 240 دقیقه) در 5 سطح به کار گرفته شدند. بر اساس نتایج دما و زمان استخراج از جمله متغیرهای معنادار بر نقطه ذوب آگار بودند (05/0p).