СПРЯМОВАНІСТЬ НОРМОПРОЄКТУВАННЯ НА ІМПЛЕМЕНТАЦІЮ КЕРІВНИХ ПРИНЦИПІВ ООН ЩОДО БІЗНЕСУ І ПРАВ ЛЮДИНИ: САМОАНАЛІЗ ЗА ЧЕКЛІСТОМ ДАНСЬКОГО ІНСТИТУТУ З ПРАВ ЛЮДИНИ - Володимир УСТИМЕНКО; Богдан ДЕРЕВЯНКО (Економіка та право)
Вступу до Європейського Союзу, Організації економічного співробітництва та розвитку й інших міжнародних організацій передує сумлінне дотримання державою Керівних принципів ООН щодо бізнесу і прав людини. Данський інститут з прав людини розробив чекліст із п’яти питань для самоаналізу держав щодо вступу до впливових економіко-політичних організацій. Проаналізовано стан дотримання економічних та інших прав людини у правовій системі України більшістю центральних і місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, суб’єктів бізнесу та зроблено висновок, що можна позитивно відповісти на усі ці п’ять питань.