Videomängude disain noortele täiskasvanutele. Psühholoogilise heaolu edendamine koosloome kaudu / Participatory Video Game Design for Young Adults: Enhancing Psychological Well-being through Co-creation - Taavi Varm (Methis: Studia Humaniora Estonica)
Teesid: Videomängud on saanud oluliseks kultuuriliseks ja hariduslikuks väljendusvahendiks, mille potentsiaali vaimse tervise hariduses ei ole veel piisavalt rakendatud. Artikkel käsitleb, kuidas koosloomepõhine videomängude disain võib toetada noorte täiskasvanute psühholoogilist heaolu, loovust ja õppimist. Erasmus+ töötoas kasutati kunstipõhist ja osaluslikku disainiprotsessi, et soodustada eneseväljendust, emotsionaalset teadlikkust ja refleksiooni. Metoodika lõimis osalusdisaini, metakognitiivse õppimise ja kunstipõhise tegevusuuringu. Tulemused viitavad, et selline lähenemine võib toetada motivatsiooni, keskendumisvõimet ja heaolu, pakkudes tõhusat viisi loovuse ja vaimse tervise ühendamiseks hariduslikus kontekstis.