Теоретико-правові аспекти визначення віртуальних активів як предмета незаконного збагачення - T. P. Ovsiichuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
В статті окреслено склад кримінального правопорушення, що передбачене статтею 368-5 Кримінального кодексу України – незаконне збагачення. Значну увагу в статті приділено предмету зазначеного кримінального правопорушення, а саме віртуальним активам (зокрема криптовалютам та non-fungible tokens (NFT)), як виду нематеріальних активів. У дослідженні висвітлено проблематику відсутності єдиного підходу до визначення термінів у сфері обігу віртуальних активів, таких як «віртуальні активи», «криптовалюти», «криптоактиви» тощо. Як наслідок в Україні відсутній єдиний понятійний апарат у законодавстві, що застосовується до правовідносин з декларування віртуальних активів та щодо притягнення до кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, що призводить до проблем під час правозастосування.