Формалізована модель оцінки гарантій інформаційної безпеки в системах захищеної ІР-телефонії - О.В. Чечуй; Д.С. Комін; В.Д. Ревенко (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Розглянуто основні підходи, які необхідно реалізовувати при оцінюванні гарантій інформаційної безпеки систем захищеної ІР-телефонії у відповідності до державних та міжнародних стандартів. Запропоновано застосування удосконаленої формалізованої моделі процесу оцінювання вимог гарантій інформаційної безпеки систем ІР-телефонії із застосуванням процесного підходу. Така модель дозволяє здійснювати оцінювання гарантій інформаційної безпеки систем ІР-телефонії та визначати вимоги до результатів експертизи.