Tarımsal Yapılar İçin Farklı Kafes Kiriş Sistemlerinin Boyutsal ve Ekonomik Yönden Karşılaştırılması - Hasbi Yaprak; Metin Olgun (Journal of Agricultural Sciences)
Çat ı , tarı msal yap ı larda en pahal ı olan bir yap ı eleman ı d ı r. Kafes kirişler son y ı llarda tar ı msal yap ı ları n çat ı sistemlerinde yayg ı n olarak kullan ı lmaktad ı r. Bu çal ışmada 6 tip kafes kiri ş gözönüne al ı narak, çeş itli aç ı kl ı k ve kaplama malzemeleri için boyutsal ve ekonomik yönden karşı laşt ı rmaları yap ı lm ışt ı r.