Gureba Hastanesi’nde Ölüm ve Ölüme İlişkin Masraflar - Kenan Göçer (Akademik İncelemeler Dergisi)
Tanzimat döneminde sivil bir hastane olarak kurulan Gureba Hastanesi,Bezmialem Valide Sultan tarafından kurulduğu yıldan itibaren hizmetleriniarttırmaya devam etmiştir. 1860 ila 1893 yılları arasında hastaların ölümü,ölüm nedeni ve oranları, hastalık ve ölüm tanıları, ölüme ilişkin masraflarve ölümle doğrudan ilişkili personel maliyetlerine dönük kesit bilgiler verilerek,elverdiğince İstanbul’un sağlığına ilişkin çıkarımlarda bulunulmayaçalışılmıştır.