HIPOTEKA PREMA ZAKONU O STVARNIM PRAVIMA REPUBLIKE SRPSKE - Duško Medić (Српска правна мисао)
Hipoteka, koja je među svim oblicima založnog prava do sada bila najsavršenija, sa razvojem tržišne privrede nesumnjivo sve više dobija na značaju. Dosadašnja regulativa u pogledu ovog instituta nije bila adekvatna, jer je sadržavala samo načelne, lapidarne odredbe. Zbog toga je hipoteci u Zakonu o stvarnim pravima Republike Srpske posvećena posebna pažnja. U radu se analiziraju bitne novine koje u ovom pogledu predviđa pomenuti zakon.