Geçtan, E. (2020) İnsan Olmak. İstanbul: Metis, 183 s. - Ayşenur Yıldırım (Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi)
İnsan toplumda birçok kişiyle bir arada, etkileşim halinde yaşamak durumundadır. Zaman zaman kendisiyle ve çevresiyle ilgili düşüncelerinde ya da davranışlarında sıkıntılara düşebilir. Böyle bir durumda kendisinin ve iletişimde olduğu kişilerin düşüncelerini anlama, davranışlarını anlamlandırma ihtiyacı duyar. Bunu sağlayabilirse kendi dikenlerini başkalarından, başkalarının dikenlerini de kendinden korumak için uygun mesafeyi alabilir. İnsan Olmak kitabı da insanın anlam arayışına ve çevresine karşı doğru konum alma çabasına açık ifadeleri ve etkileyici üslubu ile rehber olacak nitelikte bir kitaptır.