Співпраця України з міжнародними фінансовими організаціями в умовах війни, глобалізації та євроінтеграції - O. V. Martselyak (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Сучасний етап розвитку суспільства характеризується процесами глобалізації та інтеграції, що супроводжуються фундаментальними змінами політичної, економічної, соціальної та правової систем України. Ця трансформація вимагає комплексного наукового аналізу та оцінки. Першочергового значення набуває дослідження механізмів взаємодії України з міжнародними організаціями, з’ясування політичних, соціально-економічних та інших аспектів такого співробітництва. Саме через цю взаємодію формуються та впроваджуються універсальні міжнародні стандарти, що охоплюють різноманітні сфери – від захисту прав людини до регулювання торговельних відносин, охорони здоров’я та забезпечення економічного розвитку держави.