СУЧАСНІ МАРКЕТИНГОВІ DIGITAL ТРЕНДИ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ ПІДПРИЄМСТВА - Анжела Захаренко-Селезньова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена виявленню сучасних маркетингових digital трендів, для підвищення конкурентних переваг підприємства та вплив digital трендів на конкурентоспроможність. Проаналізовано наукові дослідження що пов’язані як з питаннями підвищення конкурентних переваг підприємства, так і з застосуванням digital тенденцій. Досліджено та поєднано сучасні digital тренди щодо удосконаленням конкурентоспроможності. Окреслено вимоги сьогодення задля підвищення конкурентних переваг підприємства через дотримання основних позицій. Виокремлено основні маркетингові digital тренди за 2024 рік і спрогнозовані на 2025 рік. Визначено загальні маркетингові тенденції на 2025 рік. Доведено що для успішного функціонування підприємства в умовах високої конкуренції бажано вже сьогодні сконцентрувати зусилля на перспективних маркетингових тенденціях які стрімко змінюються, а підприємствам необхідно пристосуватись до маркетингових digital трендів щоб залишатись конкурентоспроможними та потужними гравцями у сучасному ринку.