بررسی آموزش نوای گفتار از طریق تمرین های شناختی و فراشناختی در آموزش زبان فرانسه به زبان‌آموزان ایرانی - حدیثه السادات موسوی (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
این پژوهش به بررسی تأثیر تمرین‌های شناختی و فراشناختی بر یادگیری نوای گفتار(عروض) در زبان‌آموزان ایرانی زبان فرانسوی پرداخته است. با استفاده از یک طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل، ۶۰ زبان‌آموز سال دوم و سوم دوره کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایشی به مدت ۸ جلسه تمرین‌های شناختی و فراشناختی دریافت کرد، در حالی که گروه کنترل از روش‌های معمول استفاده کردند. نتایج نشان داد که گروه آزمایشی بهبود قابل توجهی در نمرات شنیداری و گفتاری خود داشته است. علاوه بر این، تحلیل‌های کیفی نشان داد که دانشجویان گروه آزمایشی تجربه یادگیری مثبت‌تری داشتند و توانستند الگوهای نوای گفتار را بهتر درک و تولید کنند. این یافته‌ها حاکی از آن است که تمرین‌های شناختی و فراشناختی می‌توانند به طور قابل توجهی مهارت‌های شنیداری و گفتاری زبان‌آموزان را تقویت کنند. مطالعه به اهمیت ادغام راهبردهای شناختی در آموزش زبان برای بهبود تسلط بر نوای گفتار تأکید می‌کند. نتایج این پژوهش می‌تواند برای مدرسان و طراحان برنامه‌های درسی زبان مفید باشد و نشان می‌دهد که استفاده از تمرین‌های مبتنی بر شناخت در برنامه‌های آموزشی زبان می‌تواند به نتایج یادگیری موثرتری منجر شود. با بهبود درک و تولید نوای گفتار، زبان‌آموزان می‌توانند به مهارت‌های زبانی بهتری دست یابند که برای ارتباط موثر به زبان خارجی ضروری است.