ÇOK KRİTERLİ KARAR YÖNTEMLERİNDEN ELECTRE YÖNTEMİYLE MALATYA’DA BİR KARGO FİRMASI İÇİN YER SEÇİMİ - Mustafa Yücel; Alptekin Ulutaş (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Çok kriterli karar verme yöntemlerinden biri olan Electre yöntemi, sayısal analiz bakımından birçok problemi çözmede araştırmacılara yardım sağlamaktadır. Electre’nın sayısal analiz gerektiren lojistik alanı için geniş çözümler oluşturacağı düşünülmüştür. Bu nedenden ötürü Malatya şehrinde bulunan kargo firmalarına anket çalışması uygulanmış. Anket çalışmalarının sonuçlarına göre sayısal kriterler belirlenip, analizler oluşturulmuştur. Analizler vasıtasıyla kargo firmasının yeni açacağı mağazasının yeri belirlenmeye çalışılmıştır. Analizlerin firmaya yeni mağazası için yer bulma kararında bir fikir vereceği düşünülmüştür.