Проблеми правового регулювання діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення соціальної політики на місцях щодо внутрішньо переміщених осіб - O. Y. Lialiuk; D. M. Bukhova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Соціальні проблеми та пошук шляхів їхнього вирішення є безумовним супутником розвитку сучасного суспільства та держави. Соціальна політика є частиною внутрішньої політики держави та являє собою систему заходів, спрямованих на забезпечення добробуту населення, захист соціально вразливих груп, регулювання ринку праці, доступу до освіти, охорони здоров’я, поліпшення житлових умов та інших важливих соціальних аспектів. Внаслідок реформи децентралізації та постійного зростання важливості діяльності органів місцевого самоврядування соціальна політика стала одним із ключових напрямків їх роботи.