Нейтралізація загроз економічної безпеки суб'єктів господарювання на основі ефективного використання ресурсів. - Л. В. Ширяєва (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
Визначено роль: державних матеріальних ресурсів у системі забезпечення економічної безпеки країни та її регіонів, ризиків при визначенні причин загроз економічній безпеці. Обґрунтовано резервування ресурсів як важливого ланцюга економічного механізму управління ризиками техногенного, політичного, економічного характеру. Визначено комплексний підхід до накопичення та викорис- тання державних матеріальних резервів. Матеріальний резерв розглядається в якості одного з елементів макроекономічної політики держави.