ФОРМУВАННЯ ДОВІРИ ДО БРЕНДУ В УМОВАХ СОЦІАЛЬНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ І НЕСТАБІЛЬНОСТІ - Яна Сало; Кристина Тарасова; Ганна Новак (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена вивченню механізмів формування довіри до бренду в умовах соціальної трансформації та нестабільності. На основі теоретичного аналізу сучасних досліджень, а також прикладів дійсних комунікаційних практик окреслено ключові чинники, що впливають на сприйняття бренду як надійного. Особливу увагу приділено ролі емоцій, ціннісної відповідності, цифрового середовища та культурної легітимації в процесі побудови довіри. У статті розглянуто стратегії бренд-менеджменту, адаптовані до реалій кризового часу, і підкреслено важливість присутності бренду не лише в інформаційному полі, а в емоційному досвіді споживача. роблено висновок, що саме цілісність, автентичність і сталість бренд-комунікацій у поєднанні з емпатією та соціальною відповідальністю формують фундамент довіри, що витримує виклики соціальних змін і нестабільності.