Tatlı Suda Beton Havuzlarda ve Denizde Ağ Kafeslerde Yetiştirilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Et Verimi, Vücut Kompozisyonu ve Enerji Kapsamı - Ahmet Şeref Korkmaz (Journal of Agricultural Sciences)
u çalıĢmada, tatlı suda beton havuzlarda ve denizde ağ kafeslerde yetiĢtirilen gökkuĢağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) et verimi, vücut kompozisyonu ve enerji kapsamı incelenmiĢtir. Tatlı suda beton havuzlarda ve denizde yetiĢtirilen alabalıkların net et verimi, sırasıyla % 64, 92 2,75 ve % 66,53 2,30, derili et verimi ise % 71,74 0,47 ve % 73,24 0,44 olarak saptanmıĢtır. Tatlı suda ve denizde yetiĢtirilen alabalıklarda ham protein sırasıyla % 20,33 0,30 ve % 19,59 0,30, ham yağ sırasıyla % 4,1 0,09 ve % 4,0 0,10, ham kül sırasıyla % 1,22 0,08 ve % 1,17 0,12, su % 74,18 0,06 ve % 75,24 0,65 ve toplam enerji kapsamı 6,51 0,04 ve 6,26 0,03 kj.g-1 olarak saptanmıĢtır. Bu araĢtırma sonucunda, denizde ağ kafeslerde ve tatlı suda beton havuzlarda yetiĢtirilen alabalıklar arasında et verimi, vücut kompozisyonu ve enerji kapsamı açısından farklılık olmadığı saptanmıĢtır (P>0,05).