MONTESSORİMATERYALLERİNİN TASARIM KALİTESİ ÖZELLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ - Yavuz Erişen; Figen Güleş (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışma, Montessori eğitim programının önemli bir parçasıolan ve 3-6 yaşçocuklarında eğitim materyalleriolarak kullanılan duyu materyallerinin, tasarım kalitesi özelliklerinin değerlendirilmesine yönelik yapılmıştır. Duyu materyallerinin etkin kullanımıiçin gerekli tasarım özelliklerinin değerlendirilmesine yönelik olan bu çalışma, Montessori materyalleri üzerine, ilgili tarafların görüşleri doğrultusunda ülkemizde yapılan öncü niteliğinde ilkniteliksel değerlendirmedir. Çalışmanın, eğitim kurumlarına alınacak olan Montessori materyallerinin alımsatımıve siparişvermeyi kolaylaştıracağı, farklıfirmalara ait duyu materyalleri arasında karşılaştırma ve seçim kolaylığıgetireceği ve bu materyallerin Montessori eğitimi sürecinde beklenen amaçlara etkili bir şekilde hizmet edeceği öngörülmektedir.