Активизъм и слактивизъм при благотворителните кампании в онлайн среда - Зарина Василева (Медии и език)
В контекста на политическата и икономическата ситуация в България, все по-големият ръст на благотворителните кампании е обяснимо явление. Онлайн средата силно обуславя тяхното раждане и развитие. От една страна тя спомага за активното им разпространение, но от друга създава синдром, обозначен с термина „слактивизъм“.  Докладът проследява ефекта на слактивизма върху благотворителните кампании в онлайн средата.