بررسی رابطه برند دانشگاه و جهت‌گیری شغلی دانشجویان - مهشید صابری تنسوان; محمدشریف شریف‌زاده (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
با توجه به ظهور چالش‌های الگوهای سنتی اشتغال از جمله درخواست جهانی برای کار حرفه‌ای، بخش آموزش عالی با تقاضای فزاینده‌ای برای انتقال موثرتر فارغ‌التحصیلان از آموزش به کار مواجه است. بر همین اساس این تحقیق با هدف ارزیابی رابطه برند دانشگاه و جهت‌گیری شغلی سازنده دانشجویان دانشگاه علوم‌ کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شده است. روش پژوهش حاضر توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی است. تعداد 120 نفر از دانشجویان نیمسال آخر به عنوان نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود. تعیین روایی پرسشنامه‌ با نظر اساتید متخصص انجام شد. پایایی پرسشنامه نیز با انجام آزمون آلفای کرونباخ به مقدار 96/0 مورد تایید قرار گرفت. یافته‌های تحقیق نشان داد که بیشتر پاسخگویان، یعنی 1/66 درصد برند دانشگاه را برندی متوسط و ضعیف توصیف کرده و 6/48 درصد به لحاظ جهت‌گیری شغلی سازنده در وضعیت خوبی به سر می‌بردند. همچنین بین جهت‌گیری شغلی سازنده دانشجویان و درک آن‌ها از برند دانشگاه رابطه معنی‌داری در سطح 01/0 وجود دارد بنابراین اعتبار دانشگاه محل تحصیل و تصویر ذهنی دانشجویان از برند آن می‌تواند تاثیر مهمی بر جهت‌گیری سازنده شغلی دانشجویان داشته باشد.‌