Kayısının Mekanik Davranışının Belirlenmesi - Mustafa Vatandaş; Recai Gürhan; Metin Güner (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ış mada Malatya yöresinde yeti ştirilen Hac ı haliloğlu, Hasanbey ve Çöloğ lu kayı s ı çeşitlerinin bas ı yükü altı ndaki mekanik davran ışları belirlenmiştir. Kay ı s ı lar 3 farkl ı eksende ve 3 farkl ı deformasyon h ı z ı nda yüklenmiştir. Elde edilen sonuçlardan, deformasyon h ı z ı art ışı n ı n maksimum direnci gösteren kuvvet de ğ erini artt ı rd ığı , buna karşı l ı k deformasyon enerjisi de ğ erlerini dü şürdüğ ü belirlenmiştir.