Способи застосування альтернативних джерел електричної енергії для електропостачання військових частин (підрозділів) в умовах ведення бойових дій - Г.І. Лагутін; А.О. Столяров; П.В. Тимошенко; О.О. Юр’єв (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
В роботі проаналізовані технічні характеристики альтернативних джерел електричної енергії вітчизняного та іноземного виробництва та на підставі аналізу особливостей їх використання для забезпечення енергопостачання підрозділів військових частин, які розгорнуті в районі ведення бойових дій, надані пропозиції щодо доцільності використання таких джерел на військових об’єктах. Проведені дослідження можливостей промисловості України щодо виготовлення альтернативних джерел електричної енергії, а також економічні аспекти використання нетрадиційних джерел живлення та межі їх застосування в системах електропостачання підрозділів військових частин, що залучаються до ведення бойових дій.