بررسی خود احتمالی دانشجو معلمان زبان انگلیسی در بافت تربیت معلم ایران - مهری جلالی; مجتبی مقصودی; علی اکبر خمیجانی فراهانی (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
از آن‌جا که نقش معلم در موفقیت زبان‌آموزان همیشه حائز اهمیت بوده‌ است، ویژگی‌های فردی آن‌ها از جنبه‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته‌است. در بین ویژگی‌های مختلف، رشد هویت یکی از پیچیده‌ترین مسائل در حوزه‌ی زبان‌شناسی کاربردی است؛ زیرا یادگیری یک زبان خارجی تغییرات بسیاری در سیستم ارزشی و انگیزشی فرد ایجاد می‌کند که به نوبه‌ی خود ممکن است باعث تغییر هویت گردد. بنابراین، این تحقیق با روش‏ کمّی و به‌صورت پیمایشی یک نیاز مهم همچون درک احتمالی دانشجو‌ـ‌معلم‌های زبان انگلیسی در محیط تربیت‌معلم ایران را در پرتو نظریه‌ی خود احتمالی مورد بررسی قرار داد. بدین‌منظور پرسشنامه‌ی "درک احتمالی معلمان زبان انگلیسی از خویش" با طراحی و اعتبارسنجی کریمی و نوروزی (2019)،  بین 141 دانشجو‌ـ‌معلم با روش نمونه‌گیری تصادفی توزیع گردید. با استفاده از آزمون‌های آماری همچون آزمون ناپارامتری دوجمله‌ای و آزمون رتبه‌ای فریدمن نشان داده‌شد که بینش دانشجو‌ـ‌معلمان نسبت به خودآرمانی خویش از نظر مطلوبیت در رتبه اول، نسبت به آنچه باید باشند در رتبه دوم و نسبت به آنچه می‌ترسند باشند در رتبه سوم قرار گرفته است. نتایج این پژوهش برای دانشجو‌ـ‌معلمان، استادان و کارشناسان تربیت معلم مفید بوده و زمینه رشد درک خویش  و ارتقا حرفه‌ای را برای دانشجو‌ـ‌معلمان رشته زبان انگلیسی فراهم می‌کند.