سعدی وبزرگان‌ ادبیات کلاسیک آلمان زبان - فاطمه خداکرمی (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
دربررسی آثار ادبیات جهانی تاثیرگذاری آثارادبای فارسی زبان برشعرا و نویسندگان سایرکشورها بستر مناسبی ‌است برای پژوهش های ادبیات تطبیقی. سعدی شیرازی از جمله ‌چهره های برجستۀ شعر وادب ایران است که درآثارش با تبحری خاص و نگرشی ژرف بطوراعم واخص به نگارگری زشتی ها و زیبائیهای جامعۀ بشری می پردازد و مسائل اخلاقی- عرفانی و اجتماعی حاکم برجامعۀ بشری را درقالب حکایت های نغز و شیرین- نظم و نثر- موشکافانه تحلیل و بررسی می کند. افکار متجلی درآثارشیخ اجل تاثیرگسترده و ژرفی برتفکر برخی از روشنفکران و ادباجهان‌داشته وهرکدام به فراخور‌‌اثر‌ادبی و شناخت و بینش‌خود خوشه ای ازگلستان حکمت ومعرفت سعدی چیده اند و با الهام ازکلام سعدی و بویژه اصول عدالت، نوع دوستی و اعتدال، اشعاری سروده ویا حکایت هایی نگاشته‌اند. مقالۀ حاضر، ضمن نگاهی‌اجمالی به‌آشنایی‌اروپاییان با حکمت عملی و اخلاق اجتماعی‌ گلستان سعدی به طور اخص، به بررسی ‌شباهت آثار سعدی با برخی از آثار بزرگان ادبیات کلاسیک آلمانی زبان و اینکه این ‌شباهت‌ها ناشی ‌از تأثیر است و یا توارد، می‌پردازد