La impressió d'aliments en 3D - Davide Sher; Xavier Tutó (Temes de Disseny)
En aquest article veurem fins a quin punt aquella imatge de ciència-ficció de la sèrie Star Trek de la replicadora de menjar que hi ha a bord de les naus de la Federació -que materialitza coses com sopa de tomàquet, te o cafè (a més de menjar alienígena) del no-res, per art de màgia- podria arribar a convertir-se en en una màquina real en un futur no gaire llunyà. D'una banda, la revolució industrial de la impressió 3D, que està canviant en aquests moments la manera en què es dissenyen, desenvolupen, comercialitzen i consumeixen els productes, ha arribat també al món de la cuina.