CALCULE ALE INDICELUI BIOCLIMATIC TERMO-HIGROMETRIC PE TERITORIUL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU - Anatolie PUȚUNTICĂ (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
În articol a fost calculat indicele termo-higrometric pentru teritoriul Municipiului Chișinău, utilizând datele de temperatură și umezeală de la stația meteorologică Chișinău (1936-2018). S-a stabilit că în 7 luni (octombrie- aprilie), domină bioclimatul rece, în patru luni (mai-septembrie) domină bioclimatul de confort, iar într-o lună (iulie) domină tipul bioclimatic cald. Se recomandă agențiilor naționale de turism de calculat indicele THI, pentru buna informare a beneficiarilor.