Методичний підхід до визначення ефективної номенклатури засобів ураження перспективних ударних безпілотних авіаційних комплексів - Петров В.М.; Кашаєв І.О.; Клюшніков І.М.; Кудрявцев А.Ф. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У статті запропонований методичний підхід визначення ефективних типів і калібрів існуючих та перспективних керованих і некерованих засобів ураження для ударних безпілотних авіаційних комплексів. Розглядається декілька варіантів номенклатури засобів ураження і перевага віддається такому, для якого кількість необхідних вогневих впливів по досягненню заданої норми ураження цілі є мінімальною. Наводиться порядок формування вихідних даних, врахування характеристик вогневих впливів – показників точності влучення та вражаючої дії засобів ураження по цілі, розрахунку показника ефективності. За результатами розрахунків формується ранжируваний ряд варіантів засобів ураження по кожній типовій цілі.