لنفادمای مادرزادی: گزارش یک مورد - علیرضا مدرسی; فاطمه قانع شعرباف (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
زمینه و هدف: لنفادمای مادرزادی نوعی لنفادمای اولیه است که به علت وجود اشکال در سیستم لنفاتیک، موجب تجمع لنف در فضاهای بینابینی می گردد. معمولا در دو سال اول زندگی با شدت های مختلف از یک تورم خفیف دریک اندام تا ادم شدید و منتشر و ناتوان کننده همراه با عوارض مخاطره آمیز برای زندگی تظاهر می نماید. از آنجا که این ناهنجاری نسبتا نادر بخصوص در شیرخواران با بیماری های ادماتوی اکتسابی قابل اشتباه است، هدف از معرفی بیمار شناسایی بهتر بیماری با توجه به معیارهای تشخیص کلینیکی و بررسی پاراکلینیکی آن می باشد. معرفی بیمار: در این مقاله بیمار 14 ماهه ای مبتلا به لنفادم مادرزادی معرفی شده است که در ابتدا با تشخیص سندروم نفروتیک به بخش نفرولوژی بیمارستان دکتر شیخ ارجاع شد و پس از بستری و بررسی های لازم و تشخیص لنفادمای مادرزادی مورد درمان قرار گرفت. نتیجه گیری: لنفادمای مادرزادی اغلب اوقات با بیماری های ادماتوی اکتسابی و به خصوص در دوران شیرخوارگی با سندرم نفروتیک قابل اشتباه است. لذا آگاهی از اندیس های کلینیکی و بررسی های پاراکلینیکی جهت تشخیص صحیح بیماری ضروری است.