ДИЗАЙН ІНТЕР’ЄРІВ УКРИТТЯ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ - Nina Semyroz (теорія та практика дизайну)
Стаття присвячена дослідженню дизайну інтер`єрів укриття цивільного захисту населення, є спробою привернути увагу громадськості до засобів створення прийнятних умов для укриття цивільного населення. Метою статті є аналіз основних проблем і труднощів, які супроводжують облаштування подібних закладів, а також запропонувати та систематизувати основні особливості та вимоги, які необхідно враховувати при розробці дизайн-проектів інтер`єрів укриття цивільного захисту населення. Методологія дослідження полягає у системному, всебічному та комплексному аналізі проблем архітектурного проектування інтер`єрів укриття цивільного захисту населення. У дослідженні використано аналіз літературних, нормативних, інформаційних джерел, графоаналітичні методи, фотографії, польові дослідження. Методологія дослідження складається із сукупності методів практичного, теоретичного, емпіричного, ретроспективного та факторного аналізу. Наукова новизна отриманих результатів полягає полягає в тому що: – вперше визначено фактори, виявлено особливості, визначено принципи дизайну облаштування інтер`єрів укриття цивільного захисту населення; – вдосконалено методику дизайн облаштування інтер`єрів укриття цивільного захисту населення; – подальшого розвитку набули методи формування дизайну інтер`єрів укриття цивільного захисту населення. Практична значущість цієї статті полягає в тому, що вона буде цікава як дослідникам, які вивчають особливості дизайну інтер`єрів укриття цивільного захисту населення, так і користувачам і будівельникам.