СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСАМИ ПІДПРИЄМСТВА: ОПТИМІЗАЦІЯ ЛОГІСТИКИ В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНОЇ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Наталія Середа (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню стратегічного управління ресурсами підприємства та визначенні можливих шляхів оптимізації логістики в умовах невизначеності. У дослідженні звертається увага на необхідності стратегічного управління ресурсами для того, щоб підприємства могли гнучко реагувати на зміни та адаптувати свою діяльність до нових обставин. Зазначено, що стратегічний підхід дозволяє підприємствам швидко перерозподіляти ресурси між різними сферами діяльності, щоб забезпечити стійкість у кризові періоди. Для того, щоб ефективно управляти ресурсами підприємства, запропоновано інструменти стратегічного управління ресурсами. Особливу увагу приділено логістичному процесу в контексті стратегічного управління ресурсами, оскільки він передбачає низку заходів, спрямованих на зменшення впливу різних ризиків. Визначено основні напрями оптимізації логістики в контексті управління ризиками. Оскільки рушійною силою інноваційних змін на підприємствах все частіше стає реінжиніринг бізнес-процесів, визначено основні етапи реінжинірингу логістичних процесів для забезпечення їх оптимізації.