L’embassament de Boadella i els usos de l’aigua a la conca de la Muga: quaranta anys d’història (1969-2009) - David Pavón Gamero (Estudis d'Història Agraria)
El 2009 es varen complir quaranta anys de l’entrada en servei de l’embassament de Boadella, la gran infraestructura de regulació de la conca de la Muga. Des del moment de la seva entrada en funcionament, el 1969, de forma progressiva s’han afegit nous clients que han aspirat a beneficiar-se dels seus cabals. Si l’embassament fou pensat per atendre, primordialment, les demandes agrícoles, amb el temps s’hi aniran sumant altres finalitats, bàsicament dirigides als consums urbans i turístics. Això fins al punt de generar tensions per la competència en l’aprofitament del recurs. La comunicació aborda, en definitiva, aquesta evolució i les seves implicacions des d’una perspectiva territorial.