تعیین غلظت نیمه کشندگی آمونیاک در پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در شوری های مختلف - فاطمه رستمی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
افزایش آمونیاک آب یکی از مشکلات عمده در آبزی‌پروری است که میزان و اثرات آن هنوز به‌درستی مشخص نشده است. هدف از این پژوهش، تعیین غلظت نیمه کشنده آمونیاک در دو شوری 35 (شوری رایج مورد استفاده در مزارع پرورشی) و 45 (شوری بالاتر از حد معمول در مزارع) قسمت در هزار برای پست لارو میگوی سفید غربی با میانگین وزنی 05/0 ± 3 گرم در شرایط آزمایشگاهی بود. آزمایش در 7 تیمار و سه تکرار و با تعداد 210 عدد پست لارو میگوی سفید غربی برای هرکدام از شوری‌ها با روش آب نیمه ساکن به مدت 96 ساعت اجرا شد. پست لاروها در معرض غلظت‌های مختلفی از آمونیاک کل با مقادیر صفر برای گروه شاهد و 10، 20، 40، 60، 80، 100 میلی‌گرم بر لیتر آمونیاک برای سایر تیمارها قرار گرفتند و تغییرات رفتاری و تلفات هر 24 ساعت ثبت و غلظت نیمه کشندگی (LC50) تعیین گردید که این میزان 54/64 برای شوری 35 قسمت در هزار و 64/73 برای شوری 45 قسمت در هزار بود. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می‌توان بیان کرد که با افزایش غلظت آمونیاک و مدت زمان قرار‌‌گیری در معرض آن سمیت آمونیاک برای پست لاروها افزایش می‌یابد این در حالی-است که افزایش شوری باعث افزایش قدرت تحمل پست لاروها نسبت به سمیت آمونیاک می‌شود درنتیجه میزان LC50 در شوری 45 قسمت در هزار بیشتر از میزان آن در شوری 35 قسمت در هزار بدست آمد.