Zeynep Özcan. İnönü Dönemi Dini Hayat. İstanbul: Değerler Eğitimi Merkezi Yayınları, 2015, 432 sayfa. - Fatma Betül Alıcılar (İdrak Dini Araştırmalar Dergisi)
Günümüzde bireysel ve toplumsal düzlemde yansımalarına sıklıkla rastlanılan modernleşme hareketinin temelleri Cumhuriyet dönemine dayanmaktadır. O dönemde yoğun olarak bulunan modern bir toplum ve çağdaş bir medeniyet oluşturma algısı herkes tarafından bilinen bir gerçek olmakla birlikte, İnönü dönemi de sürdürülen politikalar ve yenileşme hareketlerinin izlerini taşıyan dönemlerden biri olarak karşımıza çıkar. Din, kültür ve eğitim gibi çeşitli alanlarda kendisini gösteren uygulamalar, içinde bulunduğu toplumun dini hayatını da büyük oranda şekillendirerek bireylerin dindarlığına önemli ölçüde etki eder. Detaylı olarak ele alınması gereken bir süreç olan İnönü dönemi dindarlığı ve birey perspektifinden dönemin yapısı, İnönü Dönemi Dini Hayat adlı kitabın ikinci bölümünde ayrıntılarıyla ele alınmış olup, sunulan çalışma bahsi geçen bölümü detaylı olarak inceleme amacı taşımaktadır.