ANONİM ORTAKLIKLARDA BİRLEŞME SÜRECİ VE MUHASEBELEŞTİRME YÖNTEMLERİNDE MEYDANA GELEN GELİŞMELER - Aziz Kağıtçı (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Dünya ekonomisinde yaşanan hızlı küreselleşmenin sonucu olarak artan rekabet karşısında şirketlerin ayakta kalabilmesi için etkin maliyet yönetimi ve uluslararası arenada rekabet edebilecek faaliyet büyüklüğüne ulaşmaları gerekmektedir. Ekonomik büyümenin doğal bir ürünü olan işletme birleşmeleri hem uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek faaliyet büyüklüğüne ulaşmayı hem de ölçek ekonomisinden faydalanarak maliyetlerin aşağıya çekilmesini sağlar. Çalışmada Anonim Ortaklıklar da birleşme sürecinde ortaya çıkan özel durumlar ve uluslararası muhasebe standartlarında meydana gelen değişiklikler ele alınmıştır.