ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БРЕНДУ: ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНИЙ АСПЕКТ - Інна Аракелова; Антон Лісютін (Економіка та суспільство)
Доведено роль національного брендингу в створенні образу держави у свідомості цільової аудиторії та формуванні прихильності до неї. Підкреслено доцільність застосування маркетингового підходу, зокрема, інструментарію територіального брендингу для позиціонування та просування іміджу країн, управління їх репутацією. Досліджено змістовне наповнення поняття національного брендингу. Проаналізовано рейтинг найцінніших національних брендів світу та підкреслено, що місце в ньому значно впливає на імідж країни. Спираючись на окреслені науковцями підходи, запропоновано принципи формування національного бренду. Встановлено, що базуючись на принципах, процес національного брендингу є впорядкованим та структурованим. Сформовано модель національного брендингу, яка спрямована на посилення іміджу та репутації країни, підвищення її конкурентоспроможності.