Eliade, M. (2016). Okültizm, Büyücülük ve Kültürel Modalar. Cem Soydemir (çev.). Ankara: Doğu Batı, 172 s. - Hülya Hacıismailoğlu (Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi)
Mircea Eliade Türkiye’de en iyi tanınan, eserleri en çok tercüme edilen Batılı bir Dinler Tarihçisidir. Son yıllarda yazarın eserlerini tercüme edip yayınlama işini Doğu Batı Yayınevi üstlenmiştir. Eser, son bölüm hariç, yazarın 1966-76 yılları arasında verdiği muhtelif konferanslar ve derslerden derlenmiştir. Bu nedenle her bir bölümde, anlatım üslubunun bir nebze de olsa değiştiği hissedilir. Derleme niteliğinde olan kitap bir önsöz ve 6 ana bölümden oluşmaktadır.