РОЛЬ ЦИФРОВІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ У ЗНИЖЕННІ ПЛИННОСТІ КАДРІВ - Надія Любомудрова; Ігор Ямщиков (Економіка та суспільство)
В умовах глобалізації та активного розвитку цифрових технологій питання цифровізації процесів управління персоналом набуває особливої актуальності. У статті проведено комплексний аналіз впливу цифрових HR-інструментів на зниження плинності кадрів у міжнародних компаніях. Автори акцентують увагу на використанні штучного інтелекту, великих даних, платформ управління досвідом працівників та інструментів аналітики для прогнозування ризиків звільнення і підвищення залученості персоналу. Особлива увага приділяється фінансовим наслідкам високої плинності кадрів та ролі цифровізації у їх мінімізації. Cформульовано практичні рекомендації щодо впровадження цифрових технологій для забезпечення стабільності кадрового складу та підвищення стійкості організацій в умовах змінного ринку.