Dorota Żołądź-Strzelczyk, Dziecko w dawnej Polsce, 2002 - Małgorzata Janiszewska (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Dorota Żołądź-Strzelczyk, Dziecko w dawnej Polsce, Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 2002, s.354.