Primjena QR-koda u promociji digitalnih usluga u knjižničnoj praksi - Lucija Hodžajev; Mila Perasović; Luka Semenski (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Rad daje pregled digitalne transformacije poslovanja u Knjižnicama grada Zagreba u širem, a u užem smislu način na koji je konkretna intervencija unutar knjižničnog prostora Knjižnice Tina Ujevića uvođenjem usluge (U)čitaj! povezala dostupne digitalne tehnologije i klasičnu personaliziranu uslugu knjižničara u neposrednoj komunikaciji s korisnikom s ciljem bržeg i jednostavnijeg otkrivanja informacija temeljeno na osluškivanju potreba i najčešćih upita korisnika.