Presentació del dossier «L’Euroregió com a escenari per a l’estudi de la Retirada i l’exili de 1939» - Laia Arañó; Josep-Vicent Garcia Raffi (Dictatorships & Democracies)
Els articles que presentem en aquest monogràfic són resultat del projecte Memòria i patrimoni de l’exili a l’Euroregió (1936-1945) dut a terme entre el gener de 2020 i el desembre de 2021 liderat per la Fundació Carles Pi i Sunyer i en el qual van participar com a membres la Universitat de les Illes Balears, la Université Toulouse Capitole (Département des Langues et Civilisations), el Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera, el Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies-UAB, els Archives Municipales d’Agde (l’Hérault) i la Universitat de València.