توسعه آبزی‌پروری پایدار با استفاده از فن‌آوری توده‌سازی زیستی - محمدحسین خانجانی; مرتضی علیزاده; احمد رفیعی پور (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
با افزایش جمعیت جهان، صنایع تولید غذا از قبیل آبزی‌پروری نیاز هست که به خوبی گسترش یابد. یک فن‌آوری جدید که فن‌آوری توده‌سازی زیستی (بیوفلوک) نامیده می‌شود، می‌تواند اهداف آبزی پروری پایدرار را با استفاده از سیستم بدون تعویض آب دنبال کند. فن‌آوری توده‌سازی زیستی از سیستم‌های آبزی پروری سازگار با محیط زیست است که بعنوان یک سیستم جایگزین موثر مورد توجه قرار گرفته است، مواد مغذی را بطور پیوسته بازیافت و مجددا آنها را به عنوان غذا در دسترس آبزی قرار می‌دهد. این فن‌آوری براساس تنظیم نسبت کربن به نیتروژن برای توسعه جوامع میکروبی و توده زیستی می‌باشد که سبب شده میکروب‌ها نیتروژن غیرآلی دفع شده را برداشت و پروتئین میکروبی را تولید کنند. این توده‌های میکروبی سبب بهبود کیفیت آب می‌شوند. تعویض محدود آب، به حداقل رساندن پساب خروجی، حفظ کیفیت آب، تامین غذا، کاهش مصرف پروتئین در خوراک، رشد مطلوب، امنیت زیستی و تولید محصول ارگانیک از مزایای این فن‌آوری می‌باشد، که در دهه اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه مروری معرفی فن‌آوری توده‌ساز زیستی به‌عنوان یک راهبرد مهم در ارتقاء و توسعه پایدار آبزی‌پروری کشور و استفاده مفید از منابع آبی، مورد بحث قرار خواهد گرفت.