Miejsca integracji społecznej gminy Szydłowo - Redakcja Czasopisma (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna)
Publikacja realizowana w ramach projektu „Wiejskie przestrzenie publiczne gminy Szydłowo – aranżacja miejsc integracji” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach schematu II pomocy technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020. Instytucją Zarządzającą Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 był Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zamierzeniem pracy było zobrazowanie szeregu możliwości tworzenia lub ożywienia sołeckich  przestrzeni. Celem projektu było budowanie tożsamości i wizerunku wsi. Istotna była aktywność użytkowników przestrzeni – jako inicjatorów, organizatorów i uczestników procesu tworzenia przestrzeni publicznej.